Mulige mål

Som autorisert guide for hele Spania kan jeg ta oppdrag med alle slags reiser og besøk til landets mange og ulike byer, landskap, monumenter og museer. Jeg har på denne måten ledsaget grupper langs pilgrimsleden til Santiago, eller på vandreturer i Andalucía, og jeg har guidet gjester på museer som El Prado og Reina Sofía i Madrid, så vel som i monumenter som Alhambra i Granada eller katedralen i Toledo, for å nevne noen få steder.

Jeg bor i Málaga, og Andalucía er mitt nærområde, men jeg arbeider svært gjerne over hele Spania.

Med min kunstfaglige kompetanse har jeg også vært reiseleder og formidler for mange kunst- og kulturinteresserte grupper til sentrale opplevelser i både Italia, Frankrike, Tyskland, Portugal og England.

Ved siden av de mange besøkene jeg gjør i regi av andre arrangører og produsenter til både museer eller monumenter, byer, områder og severdigheter, har jeg selv også laget mange utflukter, og bidratt til flere reiser som ideleverandør, tekstforfatter og konseptutvikler.

Under disse linjene kan dere, ved å trykke på bildene finne beskrivelser av enkelte utvalgte turopplegg som jeg har satt sammen som forslag for, eller tilbud til ulike operatører, grupper eller individuelle gjester.

Museumsbesøkene og utfluktene som beskrives videre er alle mulige å gjennomføre for større og mindre grupper som befinner seg i Málaga, eller langs Costa del Sol, også for enkeltpersoner. Forslagene til reiser som jeg omtaler i fortsettelsen er på sin side utviklet til, og med tanke på særskilte selskaper og samarbeidspartnere.

Utflukter

Picasso-museet i Málaga

En grønn papegøye er også en grønn salat, skal Picasso ha sagt, og ba oss om å rette spørrende blikk mot virkeligheten. Hva slags salat er jeg? Med Picasso eksploderte kunsten. Alt vi før ham hadde lært var bra og sant ble over natten ufullstendig.  Bli med til Picasso-museet i Málaga for å erfare banebrytende, leken og dypt personlig kunst.

Middelklassens kunst i Málaga

Den historiske forbindelsen mellom kunst og finans er til å ta og føle på i Málaga, som selvsagt tilfellet har vært i så mange andre bysamfunn med sitt borgerskap tidligere gjennom århundrene. Men ble Málaga med sine mange Medici-familier en ny Firenze? Bli med kunsthistoriker Erik Meling gjennom en spennende reise i Málgas historie sett gjennom kunsten og arkitekturen byen selv valgte. Et besøk på Museo de Málaga.

Baronessens kunst

Carmen Thyssen setter i sin samling fokus på spansk og katalansk romantisk kunst fra 1800-tallet og frem mot tidlig på 1900-tallet. Den forteller en særskilt historie om hvordan en nasjon ser på seg selv og utvikler sin egen kultur gjennom billedkunsten. Vi liker denne kunsten fordi den forteller en historie,, og reiser en serie spørsmål vi selv bærer i oss i vårt møte med spansk hverdag. Paralellene til norsk kunst i samme periode er mange, og interessante.

60-tallets arkitektur i Torremolinos

Torremolinos er et konglomerat av gammel og ny, stedlig og internasjonal arkitektur, i et grenseland mellom søtladen romantikk og beinhard betong, hvor en gammel fiskerlandsby møtte moderne tider og satte Costa del Sol på kartet for alvor.

Bodega og veikryss

En dagstur fra Málaga og kysten til en lokal vinprodusent i Mollina, og til mitt eget nærområde i og rundt Los Carvajales. Denne turen åpner opp for mange historier, og har allered sjarmert og engasjert mange gjester.

Torcal og Antequera

Det geologiske feltet Torcal, like nord for Málaga, fremstår som et science fiction-aktig månelandskap, med sine søyler av stenskiver som engang var havbunn. I ryggen av høydedragene møter vi den historiske byen Antequera med praktfulle byhus og mektige klostre.

Jomfruene i Míjas

En utflukt om tro, tradisjoner og den nære forståelsen mellom mennesker og stedene vi bor. På denne turen besøker vi noen av de små kapellene vi finner så mange av i området rundt, og i de trange gatene vi vandrer i. Mijas, som alle andre lokalsamfunn i nærområdet har sett ulike religioner komme og gå. Mange av dem har store likhetstrekk, selv der vi oftest biter oss merke i ulikhetene. Først og fremst handler vel vår tro om et behov for håp?

Kvinnene Málaga bygger på

Málaga ble dannet av fønikerne for omtrent 2700 år siden. De oppkalte byen etter sin gudinne Malac, eller også kjent som Noctiluca. Bli kjent med hennes døtre: Amalie, Josefa, Trinidad, Victoria, María og Diana og damene rundt dem som alle på sitt vis bidro, men som senere ble glemt, tiet i hjel, glemt eller rett og slett fengslet. Denne utflukten handler om noen veldig få av Malagas historiske kvinner, hvor de var født og hvordan de var med på å skape byens historie.

Bli kjent med Málaga gjennom damene.

Reiser

Inne, ute og mellomrom

Dette er innholdsbeskrivelsen til en fem-dagers reise i Andalucía, med overnatninger i Málaga, Sevilla og Jeréz, utarbeidet for en gruppe venner og deres venners venner. i 2023 og produsert av Move DMC i samarbeid med kunden.

Å kommer herfra og nå dit… / Horisonter

En reise til Portugal. Utviklet første gang for, og i samarbeid med Temareiser Fredrikstad i 2019, og senere bearbeidet som et forslag for Favorit Resor för Själen, Sverige, i 2020.

Gå Andalucía

Dette utkastet dannet grunnlaget for en særdeles fin kombinasjonstur mellom vandring, undring og samtale mellom en flott gruppe reisende i regi av Norsk Tur i 2019.

Førjulstur til København

Som vi alle nå forstår, så ble det helt umulig å reise noen steder ut av Norge like før julen 2020. Men de positive og kreative medarbeiderne i Fram Arrangement var optimister til det siste, og ønsket seg en mulig reise for sine kunder fra bladet Motor. Forslaget ble utarbeidet i samarbeid med Anna Kristine Døsen og Karl-Gunnar Fjellestad.

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552