Torcal og Antequera

Etter vel en times kjøring, nord for Málaga, støter vi på det måneaktige landskapet som heter El Torcal. Hele dette fjellpartiet var havbunn for millioner av år siden. Nå regnes området som et av de mest særegne, såkalte karstlandskap i verden, med sine rungende stabler av steinskiver i høye tårn, og sine underjordiske grotter og vannkanaler.

Etter en kort fottur i området kjører inn mot den lille, men historisk meget viktige byen Antequera. 

På vei ned fra fjellene spsier vi først en hyggelig lunsj før vi besøker de såkalte «dolmene», altså tre gravhauger som er omtrent fire til seks tusen gamle, og som i dag inngår som en del av UNESCO’s liste over verdensarven.

Senere går vi innom den enestående fransiskanerkirken, La Iglesia del Carmen, fra 1500-tallet med sitt meget spesielle, og utsøkt vakre, håndskårede alter i furu og oliventre.

På vei tilbake mot bussen spaserer vi gjennom sentrum av byen hvor vi ser det ene private palasset etter det andre, side om side med storslåtte klostre og kirker fra byens storhetstid på 16- og 1700-tallet,

Praktiske detaljer:
  • Varighet: Ca. 6 timer inkludert transport fra og til hotell langs Costa del Sol.
  • Transport: Med buss og spasertur i Torcal og Antequera. En del gåing i terreng og bygater må medregnes.
  • Pris: Etter avtale og avhengig av antall deltakere.
  • Påmelding: Til reiseleder/arrangør.
  • Inkludert: Transport til og fra hotell/møtested, autorisert guide, lunsj (etter avtale med arrangør), inngangsbilletter.

For utskriftsvennlig versjon, trykk på bildet:

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552