Jomfruene i Míjas

En utflukt om tro, tradisjoner og den nære forståelsen mellom mennesker og stedene vi bor.

Mange kjenner landsbyen Mijas fra før. På denne turen besøker vi derfor først og fremst noen av de små kapellene vi finner så mange av i området, og i de trange gatene. De fleste av disse er beskjedne altere hvor Jomfru Maria skal ha åpenbart seg, eller hvor hennes nærvær kan føles, nærmest som et naturfenomen. Mijas, som alle andre lokalsamfunn i nærområdet har sett ulike religioner komme og gå. Mange av dem har store likhetstrekk, selv der vi oftest biter oss merke i ulikhetene. Først og fremst handler vel vår tro om et behov for håp? De aller fleste av oss har også opplevd at noen steder vi besøker har en helt spesiell følelse, eller en egen stemning som gir oss både ro og energi. En knaus. En stubbe. Et vannspeil hvor vi ser oss selv og hverandre.

Selv uten fnugg av vitenskapelige bevis har slike steder vært viktige for mennesker i alle samfunn og kulturer.

Lenge var slike små kirker, eller hva vi også kan kalle “bedehus” mistenkeliggjorte og uønskede av den overordnede katoslke kirken. Men etter kirkemøtet i Trent på femtenhundretallet, og hvor den såkalte motreformasjonen ble definert, så ble også slik folkelig religionsutøvelse oppmuntret. 

Vi legger også turen innom den beskjedne og lille, men vakre Iglesia de San Sebasan som ble grunnlagt i 1637. I denne landsbykirken, eller på vei l og fra, kan vi også snakke li om hvordan katolsk tro, påskeprosesjoner og andre seremonier egentlig arter seg, og hvilken betydning de mange andre og svært ulike trossamfunnene har den dag i dag i Spania.

Praktiske detaljer:
  • Varighet: Ca. 4 timer inkludert transport fra og til hotell langs Costa del Sol.
  • Transport: Med buss og spasertur i Mijas og nærområdet. Noe gåing må medregnes.
  • Pris: Etter avtale og avhengig av antall deltakere.
  • Påmelding: Til reiseleder/arrangør.
  • Inkludert: Transport til og fra hotell/møtested og autorisert guide.

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552