Billedgalleri

Etter denne teksten finner dere utvalgte foto fra mine reiser, i mer eller mindre kronologisk rekkefølge. Jeg leter gjennom bildene både etter minner og forståelse for erfaringene jeg har gjort meg underveis.

Jeg reiser mye i jobben som reiseleder og guide, men også privat.

Som oftest er opplevelsen av å reise positiv, men jeg trenger gjerne tid til å fordøye og forstå inntrykkene og informasjonen underveis, og jeg tar ikke bilder hele tiden. Det er feil å tro at man kan stadfeste verden gjennom en kameralinse. I min jobb som guide og reiseleder har jeg heller ikke alltid tid til å se bildene jeg gjerne beskriver der og da. Ofte har jeg også helt andre ting i tankene enn severdighetene eller folkelivet rundt meg. Jobben tilsier at jeg må ligge ett hestehode foran i løypa.

Enkelte ganger ser et sted nøyaktig slik ut som det fremstår i brosjyren, og innfrir derved, eller skuffer derfor i mangel av overraskelser. Andre ganger står et monument i veien for den virkeligheten vi erfarer, som for å ta all oppmerksomheten. Mest av alt er jeg selv i bildet. Når jeg velger å ta et foto er det ofte får å kunne gjenkjenne min egen opplevelse. Mange bilder er derfor uklare, og viser kun utsnitt. For der var jeg. Mange er slettes ikke representative for stedet i det hele tatt, og jeg vet det. Men der var jeg.

Jeg kommer ofte hjem etter en fantastisk tur uten et en eneste suvenir, eller et eneste foto å vise til. Som regel sletter jeg hundrevis av bilder som ikke sier meg noen ting i ettertid. Mange av disse ble ofte tatt i et forsøk på å finne innhold der jeg kjente meg umotivert. Men de fleste ble allikevel knipset i begeistring over å være tilstede. En opplevelse som svært sjelden lar seg fange.

Alle bildene jeg her deler er tatt i glede og viser til opplevelser på steder som både har overrasket og beriket meg, selv om jeg i mange tilfeller har vært der før. Jeg har vokst gjennom alle disse øyeblikkene og blitt et bedre menneske av å komme der, rett og slett.

Mange ganger reiser Karl-Gunnar og jeg sammen på tur. Da er vi to i bildet.

Dresden, Leipzig og Wittenberg med Fram Arrangement, 2023

Normandie, Frankrike, med Norsk Tur, 2022

Sorrento, Amalfikysten og Napoli, Italia, med Norsk Tur 2022

Mantova, Padova og Venezia, med Escape Travel, 2022

Miami og Karibia med Dag Aasbø Travel, 2020

Sør-England med Fram Arrangement, 2019

Dreseden og Leipzig, med Norsk Tur, 2019

Skottland, med Norsk Tur, 2019

Gardarsjøen, med Norsk Tur, 2019

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552