Billedgalleri

Etter denne teksten finner dere utvalgte foto fra mine reiser, i mer eller mindre kronologisk rekkefølge. Jeg leter gjennom bildene både etter minner og forståelse for erfaringene jeg har gjort meg underveis.

Jeg reiser mye i jobben som reiseleder og guide, men også privat.

Som oftest er opplevelsen av å reise positiv, men jeg trenger gjerne tid til å fordøye og forstå inntrykkene og informasjonen underveis, og jeg tar ikke bilder hele tiden. Det er feil å tro at man kan stadfeste verden gjennom en kameralinse. I min jobb som guide og reiseleder har jeg heller ikke alltid tid til å se bildene jeg gjerne beskriver der og da. Ofte har jeg også helt andre ting i tankene enn severdighetene eller folkelivet rundt meg. Jobben tilsier at jeg må ligge ett hestehode foran i løypa.

Enkelte ganger ser et sted nøyaktig slik ut som det fremstår i brosjyren, og innfrir derved, eller skuffer derfor i mangel av overraskelser. Andre ganger står et monument i veien for den virkeligheten vi erfarer, som for å ta all oppmerksomheten. Mest av alt er jeg selv i bildet. Når jeg velger å ta et foto er det ofte får å kunne gjenkjenne min egen opplevelse. Mange bilder er derfor uklare, og viser kun utsnitt. For der var jeg. Mange er slettes ikke representative for stedet i det hele tatt, og jeg vet det. Men der var jeg.

Jeg kommer ofte hjem etter en fantastisk tur uten et en eneste suvenir, eller et eneste foto å vise til. Som regel sletter jeg hundrevis av bilder som ikke sier meg noen ting i ettertid. Mange av disse ble ofte tatt i et forsøk på å finne innhold der jeg kjente meg umotivert. Men de fleste ble allikevel knipset i begeistring over å være tilstede. En opplevelse som svært sjelden lar seg fange.

Alle bildene jeg her deler er tatt i glede og viser til opplevelser på steder som både har overrasket og beriket meg, selv om jeg i mange tilfeller har vært der før. Jeg har vokst gjennom alle disse øyeblikkene og blitt et bedre menneske av å komme der, rett og slett.

Mange ganger reiser Karl-Gunnar og jeg sammen på tur. Da er vi to i bildet.

Normandie, Frankrike, med Norsk Tur, 2022

Sorrento, Amalfikysten og Napoli, Italia, med Norsk Tur 2022

Mantova, Padova og Venezia, med Escape Travel, 2022

Miami og Karibia med Dag Aasbø Travel, 2020

Sør-England med Fram Arrangement, 2019

Dreseden og Leipzig, med Norsk Tur, 2019

Skottland, med Norsk Tur, 2019

Gardarsjøen, med Norsk Tur, 2019

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552