Kvinnene Málaga bygger på

Málaga ble dannet av fønikerne for omtrent 2700 år siden. De oppkalte byen etter sin gudinne Malac, også kjent som Noctiluca.

Bli kjent med hennes døtre: Amalie, Josefa, Trinidad, Victoria, María og Diana og damene rundt dem som alle på sitt vis bidro, men som senere ble glemt, tiet i hjel, glemt eller rett og slett fengslet.

Bli kjent med Málaga gjennom damene.

Denne utflukten handler om noen veldig få av Malagas historiske kvinner, hvor de var født og hvordan de var med på å skape byens historie.

Ideen tar utgangspunkt i at kvinnene gjennom historien til nå ofte har blitt forbigått når bøkene ble skrevet, selv om de, på  samme linje som mennene,  var avgjørende for utviklingen og etableringen av det som er Málagas egenart og geografi. Byen er vel så mye skapt av disse mange og svært ulike personlighetene, som av mennene som står på sokkel og har fått gater oppkalt etter seg.

Vi følger sporene til seks utvalgte døtre av byen, i nabolagene der de bodde og virket. På veien snakker vi om dagens spanske damer, og går langs gatene hvor de bor og arbeider den dag i dag.

Som menn er heller ikke kvinner identiske, og kan selvsagt ikke skjæres over en kam. Utelukket gjennom historien fra de formelle og strukturelle arenaene for politikk og handel, ser vi ikke desto mindre at mange damer har funnet evne til å påvirke i andre foraer og gjennom andre kanaler. 

En hertuginne var skuespillforfatter, mens en annen var selskapsdame. En av byens berømte døtre bygget sykehus og parker, mens en annen har inspirerer oss den dag i dag  gjennom musikken. En har tenkt filosofisk, mens en annen har handlet, politisk og juridisk. Noen har reist sin vei, og kommet tilbake. De aller aller fleste av kvinnene som denne utflukten handler om har derimot ikke gjort seg bemerket på noen som helst måte, annet enn som vanlige damer, hver på sitt vis. Noen av dem har gått i kloster, andre har havnet i fengsel. Mange har vært hjemme, og tatt stort ansvar der. De aller fleste har jobbet for å få endene til å møtes.

Alle har de bygget en by, og lever videre i Málaga den dag i dag.

Denn utflukten er under teknsik utvikling. Informasjon om pris, varighet og transport følger.

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552