På disse nettsidene beskriver jeg reiser og utflukter jeg har arbeidet med, og som jeg tilbyr for interesserte arrangører eller individuelle grupper og reisende. I egne menyer og under ulike overskrifter skriver jeg videre om det seg være kunstverk og arkitektur, eller scenekunstprosjekter jeg har medvirket i, eller som jeg har vært ansvarlig for.

Siden år 2000 har jeg bodd i Spania sammen med min mann, Karl-Gunnar, samtidig som vi har holdt jevnlig kontakt med familie, venner og aktiviteter i Norge.

Jeg har en mastergrad i kunsthistorie med hovedfokus på arkitektur fra Universitetet i Bergen, og scenekunstfaglig utdannelse, med postgraduate studier i regi, fra ulike undervisningsinstitusjoner både i Norge og Storbritannia. Ved siden av dette har jeg også avlagt universitetseksamener i spansk ved UIB, og jeg har diplom fra det spanske Cervantes-instituttet for bestått eksamen på C1-nivået.

Som autorisert guide har jeg anledning til å formidle både faktakunnskap, kunst, kultur, sammfunnsliv og historie samt egne, rike erfaringer fra mange års opphold i Spania. Som reiseleder har jeg også fått anledningen til å ledsage grupper til de mest utrolige reisemål over store deler av verden, hvor det i tillegg til praktisk ansvar har vært min jobb å tilby gjestene relevant og interessant informasjon om reisemålet.

Karl-Gunnar og jeg bor til daglig i et veikryss som heter Los Carvajales, hvor vi har omtrentlig 135 naboer. Etter kort tid i området etablerte jeg en lokal kunst- og kulturaktivitet med navnet CdAM, eller Centro de Arte Mollina, og som viser til den nærmeste lokale landsbyen, Mollina. Gjennom en periode på nesten ti kreative år samarbeidet jeg tett med administrasjonen og naboene i kommunen for å organisere alt fra samtidsdans i folkeparken, til operakonserter med hipp-hopp dans, teaterforestillinger, kunstintervensjoner og kurs av ulike slag.

I Norge arbeidet jeg tidligere med ansvar for informasjon og markedsføring på Black Box Teater i Oslo, og hadde gjennom mange år mitt eget teaterkompani med navnet Fortinbras Teater. Jeg var også så utrolig heldig å få lov til å delta som regissør for, og utøver i en rekke fantastiske forestillinger og prosjekter for andre sceniske grupper. Som en konsekvens av Covid-pandemien søkte jeg meg midlertidig jobb utenfor Spania. I perioden august 2020 til og med august 2021 arbeidet jeg derfor som vikarierende administrasjonssekretær ved S12 Galleri og Verksted i Bergen, med spesifikt ansvar for for skriftlig og muntlig formidling, dokumentasjon, informasjon og pressearbeid.

Fra og med høsten 2021 har jeg vært tilbake i Spania, og i full jobb som guide for både norske, svenske og engelsktalende turister, over hele Spania og til andre reisemål i Europa der min særlige kompetanse har vært ønsket.

Passet mitt kan fortelle at jeg ble født i Bergen i 1962, men hjembyen min gjennom hele oppveksten var Haugesund, og der har jeg fortsatt min nære familie som jeg har vært heldig å kunne besøke ofte gjennom årene.

Kontakt:
erikmeling@hotmail.com
(+34) 673629552